Как да се справим с ревността?

  • love

Ревността е основното нещо, което проваля връзките. Тя се прокрадва и с лекота разваля отношения, които са били толкова здрави и истински. Това е така, защото всеки един подсъзнателно обича свободата си повече от всичко дори понякога да я жертва. С времето обаче това винаги проличава.

Ревността е нещо излишно в една връзка. Тя кара ревнувания да се чувства подтиснат и унизен, а ревнуващия предаден. И всички тези чувства без капка смисъл. Защо трябва да ги пилеем? Те са най-ценното нещо което имаме. Ако човек не чувства, той престава да бъде човек.

Как обаче да се справим с ревността?

1. Първо престанете да „търсите под вола теле”. Ако имате доверие на някого не е нужно да следите всяка негова крачка. Ако обаче му нямате такова, то значи има причина за това. Престанете да бъдете с него и затворете най-после вратата помежду ви без да мъчите и него и себе си с тази досадна ревност.

Мъжките професии, които привличат жените 

2. Помнете, че колкото и да ревнувате някото, ако той иска да изневери, ще го направи, а вие изобщо няма да разберете. Ако пък стане така, че научите, няма да направите нищо по въпроса, защото сте привързани към този човек щом стигате до там да изпитвате такава ревност.

3. Знайте, че единственото нещо, което би накарало човек, който обича да изневери е ревността. Когато ревнувате някого, вие подсъзнателно го карате да направи нещо, което иначе не му е идвало на ума.

източник: teenproblem.net

Comments

comments

Svobodno.bg

Материалът е написан от екип на Svobodno.bg.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *