Как да запазим дълго парфюма?

  • 132443gf

За да се наслаждавате дълго време на избраното от вас ухание, трябва да спазвате някои основни правила за съхранението и използването на парфюма. Важна е да нанасяте ароматната вода на тези места, където бие пулстът ви – на китките, под ушите.

Използвайте парфюма си преди да се облечете, за да не попадне върху дрехите и бижутата ви. Когато попадне върху косата, парфюмът може да се смеси с аромата на шампоана и балсама и да се разнесе облак от друга миризма.

Добре е да слагате с мярка от ароматите. Те трябва да са едва уловими. При това за различните места и събития са подходящи различни миризми.

В офиса например са подходящи топли и свежи аромати, за мероприятия на въздух – морски или цветни, а сладките и тежките е най-добре да оставите за вечерта.

За да остраните предишната миризма, е добре да си вземете душ, иначе върху кожата ви ще се натрупат различни ухания. Имайте предвид, че в горещината кожата се загрява и ароматите върху нея се възприемат по-изразено.

Ако парфюмът ви и без това е достатъчно наситен, тръпчивият и сладкият ще станат непоносими. Когато си купувате нов парфюм, добре е да не изхвърляте опаковката му, тъй като тя е създадена да защитава продукта от светлина, която може да промени аромата му.

Затова ако вече сте изхвърлили кутията, не оставяйте флакона на тоалетната си масичка, а го приберете в шкафа, където няма да прониква светлина.

Comments

comments

Svobodno.bg

Материалът е написан от екип на Svobodno.bg.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *