7 причини да имаме ароматизатор у дома или в офиса

  • 132443gf

Много хора си купуват ароматизатор, който да освежава въздуха в хола, спалнята или банята си. Малцина обаче знаят, че етеричните масла в него могат да окажат добро въздействие върху здравето им. Той може да е пръв помощник на страдащите от безсъние, да гони неприятните насекоми и дори да подсили спомените.

Но дори и човек да се съмнява в това, може просто да освежи дома си с аромат на лимонена трева или на портокали.

Подпомага заспиването. Ако човек сложи дифузер, който разпръсква аромати, близо до леглото си, той съществено ще подпомогне процеса на заспиването. Добре е в ароматизатора да има масло от лавандула, иланг-иланг или валериана. Те правят събуждането приятно и човек е зареден с енергия за работния ден.

Облекчава стреса. Поставянето на дифузер в офиса ще намали напрежението. Лавандулата е чудесно масло за тази цел. Освен нея могат да се използват и бергамот или роза. Освен нея могат да се използват и бергамот или роза. Същите аромати действат добре и когато човек ги постави в дома си, особено ако членовете на семейството му го дразнят.

Пази от настинки. Много от етеричните масла са чудесни за убиване на вирусите във въздуха. Ето защо, ако те бъдат разпръсквани в стаята чрез дифузер, ще пречистят въздуха и ще спестят поредната настинка на всички у дома. Ароматите също така стимулират имунната система. Подходящи за целта са мед, чаено дърво, евкалипт и лимон.

Подобрява дишането. Човек диша по-добре, когато белите му дробове и синусите са чисти. Ароматизаторите помагат за намаляване на възпалението и задръстването на горните и долните дихателни пътища със секрети. Това е невероятно предимство за онези които страдат от алергии през цялата година. Особено подходящи за целта са ментата и евкалиптът. Те действат добре и при запушен нос.

Отблъсква насекомите. Когато човек има проблем с насекомите, трябва да постави у дома си дифузер, разпръскващ аромат на чаено дърво, евкалипт, лимонена трева, кедър или розмарин. Те гонят досадните мухи и комарите, които все някак успяват да се промъкнат в стаята и да нарушат съня на всички в къщата.

Повдига настроението. Ако човек се подготвя за романтична вечер, то задължително трябва да помисли и за ароматизирането на въздуха. Добре е да се поставят няколко капки жасмин, роза или сандалово дърво за подобряване на настроението.

Подсилва спомените. Вероятно всички са чували, че ароматите оставят спомени в съзнанието и след години, ако човек подуши определена миризма, може да си спомни всичко, което му се е случило някога. По тази начин действат канелата и тиквата.

Comments

comments

Svobodno.bg

Материалът е написан от екип на Svobodno.bg.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *