Задушени бутчета с праз

  • 132443gf

Необходими продукти: 

4 пилешки бутчета
4 моркова
3 картофа
2 стръка праз
5 с. л. олио
2 ч. ч. пилешки бульон

Начин на приготвяне

Бутчетата се подсушават, посоляват се и се запържват в мазнина до зачервяване. Изваждат се и се поставят в глинен гювеч.

Задушени бутчета с праз 2 В същата мазнина за 2 минути се запържват нарязани наедро лук, моркови, картофи и праз. Заливат се с бульона и се прехвърлят при бутчетата.

Задушени бутчета с праз 3 Глиненият гювеч се затваря с капак и се пече 60 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса. След това зеленчуците се пасират и полученият сос се прецежда. Бутчетата се подреждат в плато, заливат се със соса и се поръсват с магданоз.

източник: gotvach.bg

Comments

comments

Svobodno.bg

Материалът е написан от екип на Svobodno.bg.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *