Стероидите – модерният наркотик на спортистите

  • 132443gf

Наистина ли трябва всеки трениращ съсипва здравето си с анаболни стероиди?  Веднага ви казвам – Не!

Моето лично мнение винаги е било следното: Искаш тяло – тренираш здраво, спиш добре, храниш се здравословно!

От тук вече следва останалото – Искаш сериозни и професионални постижения в спорта – плащаш си цената. Тоест – никой не отрича употребата на всякакъв вид субстанции при професионалните спортисти, Но има един много важен фактор :

Всички мислят, че стероидите са за културисти, нали?
Аз обаче, като човек от 5 години в бранша и собственик на фитнес център, ще ви кажа – виждал съм 3 пъти повече футболисти, боксьори и дори ученици да вземат стероиди! Другото много важно нещо е, че ние учим с години и се запознаваме с биомеханиката, хормоналната система и функциите на човешкия организъм, за да знаем подробно как всъщност действат тези лекарства на нашите тела и по този начин знаем как със съвсем малки количества от тях да извлечем огромни ползи.

За по-обикновените хора ще го обясня така :
Ако един културист може да направи огромни мускули с 1 хапче на ден, учениците не знаят как и с какво и за това говорят и мислят, че приемаме огромни дози стероиди. От там на свой ред те искат да постигнат същото и започват да се тровят със големи количества от каквото им предложи първия търговец на черния пазар.
В крайна сметка бизнесът се е развил така, че всеки гледа да ти пробута стока или знания с цел да ти вземе парите, а на никой не му пука за здравето ти, за развитието ти в бъдеще и за това, дали няма да ти навреди трайно!

За това не уважавам много „колеги” инструктори, защото са такива просто, за да са в най-бързо развиващия се бранш и да правят пари, а не са хора, които обичат професията си и се чувстват горди да помогнат на останалите.

Аз лично обичам да оправям здравословните проблеми на своите клиенти, а не да ги тъпча с хапчета и да им създавам такива!

Илиян Найденов, сертифициран фитнес инструктор

Comments

comments

Svobodno.bg

Материалът е написан от екип на Svobodno.bg.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *