Кучетата също имат нужда от ваканция

  • 555565

Кучетата също имат нужда от почивки и ваканция, за предпочитане е два пъти годишно, тъй като това се отразява добре на общото им състояние, пише в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА.

Изданието цитира препоръката на звездата от популярно британско телевизионно предаване за кучета с лошо поведение Грем Хол. Според него пътуванията и почивките са от жизнено значение за тези четириноги.

За последните 15 хиляди години еволюция тези животни се превърнаха в най-добрия приятел на човека. „Противно на мнението на повечето дресьори на кучета, тези животни приличат много повече на човека, отколкото си мислехме преди. Те също се чувстват претоварени, досущ като хората.

Една почивка и една приятна ваканция им отнемат стреса. Те са много полезни особено за онези екземпляри, които малко се движат. Ако кучетата бъдат държани затворени дълго време, поведението им може да се промени в неправилна насока“. Някои британски компании вече предлагат съвместни туристически услуги за притежатели на кучета и техните домашни любимци.

Comments

comments

Svobodno.bg

Материалът е написан от екип на Svobodno.bg.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *