9 съвета за най-добрата почивка

  • 555565

Резервацията

Кога да резервирате

Една резервация в последния момент може да бъде страхотна идея, но това не гарантира, че ще намерите сделка, която ви спестява много пари.

За полети на дълги разстояния експерти съветват да резервира от два до четири месеца напред, а за по-кратки – гледайте по-близо до датата на пътуването. Внимавайте и за деня на полета – в средата на седмицата полетите са по-евтини спрямо уикенда.

Огледайте се за полети

Много авиокомпании позволяват да анулирате или да промените самолетни билети в рамките на 24 часа от покупката. Затова, след като запазите билет, продължете да търсите и по-изгодни опции.

Вземете най-добрата оферта

Много хора използват платформи за търсене на оферти, които помагат за намиране на най-изгодната сделка. Не се доверявайте обаче само на една, а свалете няколко.

Преди пътуването

Багажът

Сега, когато ваканцията е резервирана и датата на заминаване се приближава бързо, е време да започнете да мислите за багажа. Решението за това колко багаж ще вземете зависи от продължителността на почивката.

Все пак не забравяйте да вземете само най-необходимите вещи и снимайте лична карта, телефон, билети и документи, които ще носите, за да ги имате и на телефона си.

Минаване през секюрити проверката

Преди да отидете на летището, се уверете, че всички необходими за проверката неща са под ръка – лаптоп или таблета са най-отгоре, за да ги извадите, а всички течности и козметика са опаковани в специални пликове. Така ще си осигурите спокойно и леко преминаване.

Разучете хотела

Още преди полета, разучете как да стигнете до хотела или мястото за настаняване бързо и лесно. Проверете за автобуси или влакове, които пътуват до там, и разберете дали не може да купите билети предварително.

Проверете за активностите

Ако планирате да отидете в голям град, е добре да се правят малко проучвания. Например, Ню Йорк и Амстердам предлагат безплатни пешеходни обиколки, които ви показват много от забележителностите.

Докато в градове, като Париж, където има множество музеи, е по-евтино да получите паспорт, който покрива над 60 популярни забележителности в града. Така това не само ще ви спести време, но и пари!

Преодолейте часовата разлика

Ако летите на голяма дистанция, често се налага да свиквате с нов часови пояс или климат, различен от досегашния. Затова също е важно да проучите местните условия и да се настроите психически.

В самолета се постарайте да сте хидратирани постоянно и според времето, в което пристигате, се опитайте да поспите или да будувате в самолета. Дори да ви е трудно, ще ви помогне да свикнете с новата атмосфера по-бързо.

източник: profit.bg

Comments

comments

Svobodno.bg

Материалът е написан от екип на Svobodno.bg.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *