Юху! Днес е най-щастливият ден в годината

  • 555565

Днес е най-щастливият ден в годината. Причината е, че на 20 март отбелязваме Международния ден на щастието. Според ООН стремежът към щастие и благополучие е фундаментална цел на човечеството, а чувството стои в основата на човешките желания.Инициативата да се чества този ден идва от кралство Бутан.

Това е страната, в която щастието в големи дози е по-важно от брутния вътрешен продукт на страната. От 1972 година в Бутан дори е въведен показателят Брутно национално щастие, чрез който се изразява благополучието на населението.

Бутан не е единствената държава, в която се взема предвид емоционалното процъфтяване на хората. От 2016 г. Обединените арабски емирства могат да се похвалят с държавен министър по щастието. В началото на миналата година пък индийският щат Мадхия Прадеш създаде департамент по щастието.

циите за най-щастливите държави. Според доклада на ООН за щастието по света благополучието е най-голямо във Финландия, Норвегия и Дания. Според видния американски есеист и мислител Ралф Уолдо Емерсън за всяка минута, в която си ядосан, губиш по 60 секунди щастие.

Comments

comments

Svobodno.bg

Материалът е написан от екип на Svobodno.bg.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *