Българското представителство на болница „Гювен“ Анкара отпразнува 3-та си годишнина със стилно парти и социална кауза

  • 555565

Българското представителство на болница „Гювен“ отбелезя 3-та си годишнина с изискан вечерен коктейл в София. Домакин на събитието бе регионалният мениджър на болницата в България – г-жа Мерилин Хасанова. Рождения ден уважиха лично заместник – посланикът на Република Турция г-н Барбадос Диджле, директорът международни отношения и заместник – главен лекар на болница „Гювен“ доц. д-р ГенджоЧетинканат, дипломати, бизнесмени, журналисти, както и пациенти на болницата.

Специален гост на събитието беше експертът по присаждане на коса г-жа Нермин Юкселенер, която нагледно показа най-иновативния методв областта, с който болница „Гювен“ Анкара работи. Той представлява извличане на косменифоликули от окосмени участъци на тялото и „посаждането“ им на места, където липсват – известен като метод „FUE“.

Представени бяха и перспективите при процедурите по асистирана репродукция заради нарастващото търсене. Почетна награда на събитието по случай третата годишнина на българското представителство на болница „Гювен“ Анкара получи проф. д-р Гьокхан Яджъ, завеждащ отделението по бариатрична и метаболитна хирургия в болницата. Той бе обявенза „любимия доктор на българските пациенти“. Сред гостите беше и Георги Колев от Варна – пациент на болница „Гювен“, който, макар и трудно подвижен, беше дошъл лично да засвидетелства благодарността си. Инсулт, получен по време на сърдечна фибрилация го парализира през 2009 г., а днес, след серия процедури в болница „Гювен“ Анкара, той вече успява да прави крачки с помощта на помощни средства.

Наред с ботокс, мануална и медикаментозна терапия на Георги се прилага лечение чрез „Локомат“ – роботизирано устройство, което изпраща сигнали до мозъка, чрез постоянно повтарящи се упражнения, така че да го накара да преработи тези сигнали правилно и даги превърне в движения. Борбата на момчето обаче продължава, а българското представителство, в лицето на г-жа Мерилин Хасанова, пое ангажимента да набере необходимите средства, за да се доведе лечението на Георги до успешен край. Именно и това е желанието на неговото семейство – Георги да ходи самостоятелно. Инициативата стартира още по време на коктейла, на който беше оповестена дарителска сметка и беше събрана сума, която да подпомогне каузата.

Сред официалните лица, присъстващи на събитието, беше и топкоафьорът на звездите г-н Ивайло Колев, който също се включи с практични съвети по темата за присаждането на коса. За празничното настроение на гостите се погрижи гласовитата финалистка от последния сезон на X-Factor – Мирослава Тодорова. 16-годишната певица очарова присъстващите с невероятни джаз изпълнения. Водещ на събитието бе неотразимата Маги Желязкова. Болница „Гювен“ е сред най-реномираните здравни заведения, с пациенти от цял свят. Макар представителството в България да е само на три години, „Гювен” Анкара е единствената частна болница в Турция, която работи 45 години без прекъсане.

Comments

comments

Svobodno.bg

Материалът е написан от екип на Svobodno.bg.

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *